ترشی انبه شیشه ای در بین ایرانیان به مقدار زیاد مصرف می شود. مصرف ترشی ممکن است با شاخص توده بدنی (BMI) و فشار خون (BP) مرتبط باشد، اما شواهد محدودی در این زمینه وجود دارد.
هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط مصرف ترشی با خطر اضافه وزن، چاقی مرکزی و فشار خون در جوانان دختر اصفهانی بود. یک مطالعه مقطعی بر روی 289 دانشجوی دختر 18 تا 27 ساله به صورت تصادفی از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران انجام شد.
رژيم غذايي با استفاده از پرسشنامه بسامد غذايي معتبر و قابل اعتماد مورد ارزيابي قرار گرفت بین مصرف ترشی و چاقی و فشار خون در جوانان دختر ایرانی ارتباط معناداری وجود داشت. مطالعات آینده نگر بیشتری برای تایید این ارتباط مورد نیاز است.
عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی بر افزایش شیوع چاقی تأثیر بالقوه دارد در میان عوامل غذایی، مصرف میوه و سبزیجات ممکن است نقش مهمی در پیشگیری یا مدیریت وزن و فشار خون داشته باشد.
رژیم های کم انرژی متراکم غنی از فیبر نیز ممکن است نقش مطلوبی در کنترل وزن ایفا کنندچندین مطالعه ارتباط معکوس بین مصرف سبزیجات و BP را نشان دادند.
سبزیجات سرشار از آب و سرشار از فیبر رژیمی هستند و متعاقباً چگالی انرژی پایینی دارند، بنابراین مصرف سبزیجات ممکن است با کاهش وزن و فشار خون همراه باشد.
اکثر مطالعات قبلی بر مصرف سبزیجات خام یا پخته متمرکز بوده اند، اما ارزیابی نشده است که آیا سبزیجات به شکل ترشی به عنوان سبزیجات خام یا پخته دارای فواید سلامتی هستند.
ترشی سبزیجات نوعی فرآوری سنتی سبزیجات است که در ایران معمولاً همراه با وعده های غذایی مصرف می شود. برای ترشی سبزیجات، سبزیجات خام شامل هویج، پیاز، فلفل، کلم، گل کلم، سیر، گوجه فرنگی و خیار را به مدت چند ماه در آب نمک و سرکه خیس کنید.
بنابراین، اسیدیته و رنگ سبزیجات تغییر می کند. ترشی سبزیجات غذاهای کم کالری هستند مصرف سدیم نقش اصلی در شیوع HTN دارد اگرچه ترشی حاوی سرکه است که ممکن است اثرات مفیدی بر خطرات متابولیک قلبی داشته باشد.
ترشی اشتها آور و غذاهای شور است، بنابراین ممکن است با افزایش اشتها، انرژی دریافتی را افزایش داده و در نتیجه باعث افزایش مصرف غذا شود.
بدون دیدگاه