واکنش شیمیایی که باعث ایجاد این نمک‌های کربوکسیلیک اسید می‌شود، واکنش‌های پودر لباسشویی صدف هستند که چیزی جز هیدرولیز قلیایی نیستند، یعنی یک تریستر (تری گلیسیرید) با یک پایه در یک محیط آبی واکنش می‌دهد و نمکی را تشکیل می‌دهد که صابون است. و یک پلی الکل

عوامل جداکننده و کلات کننده: EDTA (اتیلن دی آمین تتراستیک اسید) نمونه ای از یک عامل مهارکننده است.

آنها با یون‌های کلسیم، منیزیم و آهن که عمدتاً در آب سخت وجود دارند، برهم‌کنش می‌کنند و از برهم‌کنش هر مؤلفه پاک‌کننده‌ای مانند سورفکتانت جلوگیری می‌کنندواکنش ژنریک تشکیل تری گلیسیرید از سه اسید چرب و یک گلیسیرین است.

به طور کلی، تری گلیسیرید عمدتا از روغن ها و چربی ها به دست می آید. بنابراین، در واکنش صابونی‌سازی، مقداری چربی یا روغن اضافه می‌شود تا با یک باز، که معمولاً سود سوزآور (هیدروکسید سدیم، NaOH) است.

در یک محیط آبی واکنش دهد و یک نمک اسید کربوکسیلیک، که صابون ما است، و پلی الکل تشکیل می‌دهد. که گلیسیرین است.

نمونه ای از صابون به دست آمده با این روش سدیم استئارات (C17H35COO-Na+) است.

سخت ترین صابون ها آنهایی هستند که سدیم دارند و برای تمیز کردن معمولی استفاده می شوند.

برای به دست آوردن صابون های نرم تر، از هیدروکسید پتاسیم (KOH) به جای هیدروکسید سدیم (NaOH) در واکنش صابونی سازی استفاده می شود.

صابون های میله ای از چربی حیوانی به عنوان ماده خام استفاده می کنند، در حالی که صابون هایی که برای بهداشت شخصی استفاده می کنیم به جای چربی از روغن های گیاهی تهیه می شوند.

فعلا متوقف نشو… بعد از تبلیغات موارد بیشتری وجود دارد 😉
در ترکیب شیمیایی صابون توجه داشته باشید که مولکول های آن همیشه دارای یک زنجیره کربنی بسیار طولانی است که غیرقطبی است و انتهای آن قطبی است. به همین دلیل است که صابون ها می توانند چربی و کثیفی را تمیز کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *